luni, 12 decembrie 2011

Cocos cu vin, cartofi aurii si dipping sauce de rosii cu usturoi





Pentru friptura:
2 copane cocos "de tara"
2 cepe
3 catei de usturoi
2 morcovi
patrunjel
foi de dafin
supa de pui 
2 pahare vin rosu "de tara"
2 ramurele de cimbru uscat
sare si piper


Pentru Cartofi:
3 cartofi rosii
2 catei de usturoi
ulei, sare si boia pentru decor


Pentru sos:
1 rosie mare copta
2 catei de usturoi
1/2 ceapa rosie
patrunjel tocat
1/2 lingurita zahar brun
o lingurita de ulei 


Preparare:
Cocosul se spala bine si se aseaza in tava iar peste el se pun toate ingredientele. Tava se acopera cu o folie de aluminiu. Se baga la cuptor la foc mic aproximativ 2 ore. Cand e aproape gata se scoate folia de aluminiu si se mai lasa 15 min pentru a se rumeni.


Cartofii se curata. Se taie in bucati si se pun la fiert cu putina sase. Se lasa la fiert pana sunt fierti pe jumatate, apoi se scot si se strecoara. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Cand este fierbinte se pun cei doi catei de usturoi, zdrobiti usor cu latul cutitului, la prajit. Se lasa aproximativ 30 de secunde sa se rumeneasca si uleiul sa capete aroma usturoiului, apoi se scot. In uleiul astfel pregatit se prajesc cartofii pana devin aurii si crocanti. Se scot pe o farfurie si se presara cu sare si boia de ardei dulce.


Pentru sos, se spala bine toate ingredientele, se taie in bucati si se dau prin blender. Sosul asfel obtinut se serveste alaturi de friptura si cartofi. 


Mai jos rezultatul:






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu