duminică, 18 martie 2012

Cartofi umpluti

 Ingredinete:

4 cartofi mari
150g branza proaspata
50g smantana
2 ciuperci
7 masline
100g bacon
o ceapa mica
4 oua
patrunjel
usturoi
sare
piper
cimbru
oregano
ulei


Preparare:
Cartofii se pun la fiert cu coaja.
Ceapa, ciupercile si maslinele se toaca marunt. Apoi, pentru compozitie, intr-un castron se amesteca banza, smantana, ceapa si ciupercile. Se potriveste de sare si piper. 
Intr-o tigaie se pune la incins putin ulei. Cand uleiul este fierbinte de adauga 2 catei de usturoi pentru 1 minut. Se scoate usturoiul si se adauga bacon-ul taiat fasii mici pentru as se rumeni. Se condimenteaza cu o ramurica de cimbru. 
Cand sunt aproape fierti, cartofii se scot. Fecaruia i se taie un capac, si se scobesc pentru a face loc umpluturii. Apoi se umplu cu compozitia de banza si smantana. Deasupra de presara bacon-ul rumenit. Se baga in cuptorul incins. Cand sunt aproape gata, cam 15 min, se scot si peste fiecare se adauga cate un ou. Se mai lasa la cuptor inca 3-5 min pentru a se coace oul. 
Se servesc calzi alaturi de muraturi si un pahar de vin.

2 comentarii:

  1. Cred ca sunt un deliciu!De-abia astept sa prepar si eu asa ceva ,mai ales ca tot ce tine de smantana, imi place.
    Felicitari pentru postarea retetei!

    RăspundețiȘtergere