marți, 20 martie 2012

Creveti cu sos de unt si busuioc


 Ingredinete:

Pentru creveti:
250g creveti
200g unt
100g vin
1 lamaie
busuioc
sare
piper
Pentru garnitura:
orez
100g unt
parmesan

Preparare:
Creveti se curata si se spala bine. Apoi se pun la marinat cu putina zeama de lamaie pentru 5-10 minute (nu mai mult).
Intre timp de spala bine jumatate de cana de orez si se pune la fiert in apa clocotita.
Intr-o tigaie se pune la incalzit untul peste care se aseaza crevetii si se soteaza pentru 2-3 minute. Apoi se sting cu vinul. Se adauga busuiocul si se lasa pe foc inca 5 minute, pana cand se leaga sosul. 
Orezul cand s-a fiert se strecoara si se soteaza intr-o tigaie cu putin unt, sare si piper. La final se adauga parmesan ras. 
Alaturi de acest orez se servesc crevetii impreuma cu un sos de chilli dulce.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu